Çevremizdeki pek çok cihaz (
- Kullanmadığınız elektronik aletleri kapatın ya da fişten çıkartın.
- Bilgisayar monitörü alırken düşük radyasyonlu olmasına dikkat edin. Üzerinde “Low Radiation” etiketi bulunan monitörleri tercih edin ya da LCD monitörler kullanın çünkü LCD monitörler CRT monitörlere göre daha az radyasyon yayarlar.
- Floresan lambaları gece lambası ya da okuma lambası olarak kullanmayın.
- Yattığınız ya da dinlendiğiniz yerde
vb. elektronik cihazları bulundurmamaya özen gösterin veya fişini çekin.televizyon - Elektrikli saatleri, radyoları veya alarmları yatarken başucunuzda bulundurmayın mümkünse pilli cihazlar kullanın.
- Cep telefonu kullanmadığınız surece kapalı tutun ve açıkken kalp hizasında bulundurmayın.
- Eğer telefonla konuşma çılgınıysanız kulaklık kullanmaya özen gösterin.
- Cep telefonu alırken SAR değerini kontrol edin. SAR<1 W/kg olan cep telefonlarını tercih edin ve son zamanlarda piyasayı kuşatan çin malı telefonları kullanmamaya özen gösterin çünkü o telefonların bir çoğu testlerden geçirilmemiştir.
- Saç kurutma makinesini sık sık kullanmamaya özen gösterin ve mümkünse akşamları kullanmayın.
- Mikrodalga fırınlar çok oranda radyasyon yaydıkları için çalışırken en az 1 m. uzakta durun.
- Elektrikli traş makinesi kullanmayın veya şarjlı kullanın.
- Televizyonu en az 2 m. uzaklıktan seyredin.
- Çamaşır veya bulaşık makinaları çalışırken yakınında bulunmayın.
- Cep telefonu baz istasyonlarının evlerinizin çatısına ve okullara hatta yakın çevrenize bile takılmasına izin vermeyin.
korunma aletleri elektromanyetik radyasyondan korunmanın yolları radyasyonlu aletler radyasyon kirliliğinden korunma yolları radyasyon mesafe cep telefonu kapalı radyasyon radyasyon etki mesafesi gümüş radyasyon radyasyon ne kadar mesafede etkilidir radyasyon kirliliği nedir radyasyon mesafesi radyasyon kirliliği nedir korunma yolları radyasyondan korunma aleti telefon radyasyon mesafe
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder