Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen ‘CEO Club Perakende Liderleri Toplantısı’, bir kez daha sektörün önemli isimlerini bir araya getirdi.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Üyesi Sinan Kızıldağ, 2010 yılının ilk 5 ayında pazar payı % 15,6 olan akıllı telefonların, 2011'in ilk 5 ayında pazar paylarını % 23,8'e yükselttiğini kaydederken, Mudo’nun kurucusu Mustafa Taviloğlu, “Günde 3 saat çalışıyorum ancak bir arkadaşımla yemeğe çıksam ya da balık tutsam bile aklımda hep iş var. İlerlememdeki en büyük avantajım işin içinden geliyor olmam” dedi.
02 Kasım 2011 - Türk iş dünyasının en seçkin organizasyonlarından CEO Club Perakende Liderleri Toplantısı, bir kez daha Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda hayata geçirildi.
Daikin’in etkinlik sponsoru olarak destek verdiği ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın işbirliğiyle düzenlenen toplantı, CEO Club üyeleri ve Türk perakende sektörünün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.
Sektörel bilgi birikimini artıran ve sektörler arasında sinerjiyi güçlendiren CEO Club Perakende Liderleri Toplantısı’nda, perakende sektörünün mevcut dinamikleri ele alınırken, aynı zamanda mobil iletişim teknolojilerinin perakende sektörü ile etkileşimi ve bu etkileşimden doğan dinamizmin de altı çizildi
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Üyesi Sinan Kızıldağ, AMPD Başkanı Mehmet Nane ile Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş’in ev sahipliğinde düzenlenen CEO Club Perakende Liderleri Toplantısı’nda, eski Aldi CEO’su ve perakende danışmanı Dieter Brandes ile Mudo’nun kurucusu Mustafa Taviloğlu da konuşmacı olarak yer aldı.
“Tüketici teknolojisi ürünleri pazarı 10.6 milyar TL’ye ulaştı”
Toplantıda bir konuşma yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Üyesi Sinan Kızıldağ, günümüzde mobil iletişim teknolojilerinin getirdiği dinamizmin perakende pazarını doğrudan etkilediğini belirterek, bu etkinin iki yönlü olduğunun; akıllı telefon satışları perakende pazarını büyütürken, perakende pazarındaki büyümenin de daha fazla akıllı telefonun tüketiciye ulaşmasını kolaylaştırdığının altını çizdi.
Kızıldağ, şöyle konuştu: “2010 sonu itibariyle dünyadaki mobil abone sayısının 5,3 milyara, yani dünya nüfusunun % 77'sine ulaştığı tahmin edilmektedir. Mobil iletişim teknolojilerinde 3G olanağına sahip akıllı cihazların payı da giderek artmaktadır.
Geçen yıl dünyada tedarik edilen akıllı telefon sayısı bir önceki yıla göre % 74,4 oranında artarak 302,6 milyona ulaşmıştır. Tedarik edilen bütün telefonların % 21,8'i akıllı telefon olmuştur. Türkiye'de ise Haziran 2011 itibarı ile 63,8 mobil abone bulunmaktadır. 3G abone sayısı ise 24,8 milyona ulaşmıştır.’’
Türkiye tüketici teknolojisi ürünleri pazarının 2011'in ilk yarısında geçen yıla kıyasla % 25 büyüme elde ederek, 10,6 milyar TL’lik hacme ulaştığına dikkat çeken Kızıldağ, bu artışı destekleyen sektörlerin başında ise satışları % 43,5 artan telekomünikasyon sektörünün geldiğini söyledi.
Akıllı telefonların bu artışın en önemli kalemlerinden birini oluşturduğunu anlatan Kızıldağ, 2010 yılının ilk 5 ayında pazar payı % 15,6 olan akıllı telefonların, 2011'in ilk 5 ayında pazar paylarını % 23,8'e yükselttiğini kaydetti.
“Günde 3 saat çalışıyorum ama sürekli iş düşünüyorum”
Mudo’nun kurucusu Mustafa Taviloğlu ise Mudo’nun perakende sektörünün öncü oyuncularından biri haline gelme sürecini anlattığı ‘Bir Türk Markasının Doğuşu’ başlıklı konuşmasında, şunları ifade etti: “Vaktimin çoğunu ‘ürün’le geçiriyorum.
Günde 3 saat çalışıyorum ancak bir arkadaşımla yemeğe çıksam ya da balık tutsam bile aklımda hep iş var. İlerlememdeki en büyük avantajım işin içinden geliyor olmam.
Birçok işi aynı anda yapmaya çalışıyorum. Sıraya koyarsanız olmuyor. Bedava satacağımızı bilsek bile kalitesiz ürün almıyoruz.” Taviloğlu, 2013 yılına kadar yurtdışında 5-6 konsept mağaza daha açacaklarını söyledi.
İyi yönetim ve kurumsal kültür başarıyı getiriyor
Perakende Danışmanı Dieter Brandes, ‘Türk Perakendeciliğindeki Fırsatlar / Yabancıların Bakışı’ başlıklı konuşmasında, iyi yönetim liderlik ve kurum kültürü’ne odaklanırken, şu sözleri sarf etti: “Dünyada her geçen gün artan bir karmaşıklık var.
Bu duruma hakim olabilen ve süreci iyi yönetebilenler ileride bir numara olacak. Burada da iyi yönetim ve kurumsal kültüre ihtiyacınız var.” Brandes, yöneticilere de bir kaç tavsiyede bulunarak, ‘’Çalışanlara iyi maaşlar ödeyin, bütçeleri boşverin, net bir stareteji ile somut hedeflere ve temel ilkelere odaklanın. Her gün her şeyi değiştirmeyin’’dedi. Haber7
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder