Menü

ADS

28 Mart 2012 Çarşamba

AEGEE'nin açılımı nedir, hakkında bilgi verir misiniz?

AEGEE'nin açılımı nedir, hakkında bilgi verir misiniz?,AEGEE'nin açılımı,aegee nedir, aegee hakkında bilgi verir misiniz?
AEGEE (Association des Et ats Generaux des Etudiants de l'Europe - Avrupa Üniversite Öğrencileri Genel Birliği)
AEGEE 1985 yılında Paris'te kuruldu. Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde toplamda 242 antennası(yerel birim) olan ve günümüzde 18-30 yaş arasında gençlerden oluşan, 20.000'den fazla üyesi bulunan bir sivil toplum örgütüdür.
AEGEE açılımı Associationdes Etats Généraux des Etudiants de l’Europe (Avrupa Öğrencileri Genel Forumu)’dur.
  • Avrupa düşüncesini Avrupa gençliği içinde öğrenciler dünyası yoluyla destekleme amacındadır.
  • Gönüllü, kar amacı gütmeyen disiplinlerarası bir öğrenci kuruluşudur.
  • Hiçbir siyasi partiyle bağlantısı olmayan, bağımsız bir kuruluştur.
  • Ulusal düzeyde değil, şehir bazında örgütlenir.
  • 1985′te Paris’te kurulmuştur. Şu anda 260 kadar yerel birimde (antennae) 20000′den fazla üyeye sahiptir.
  • AB, AGİT, Avrupa Konseyi ve UNESCO kurumlarında temsil edilen ve çalışmalarından faydalanılan bir sivil toplum kurulutudur.
  • Mitterand, Barré, d’Estaing, Chirac, Weizsaecker, Thatcher, Andreotti, Kohl, Gonzales gibi politikacılar kuruluşu için destek vermişlerdir.


AEGEE NEDİR ?
AEGEE (Avrupa Öğrenci Forumu), üyeleri Avrupalı üniversite öğrencilerinden oluşan, ekonomik ve politik bakımdan bağımsız, uluslararası bir gençlik örgütü olarak, Nisan 1985′te Paris’te bir grup öğrenci tarafından kuruldu. AEGEE, Mitterand, Barré, d’Estaing, Chirac, Weizsaecker, Thatcher, Andreotti, Kohl, Gonzales gibi politikacıların yanı sıra Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği, AGİT gibi kurumların da desteğini alarak kısa zamanda genişledi. Bugün AEGEE, Avrupa’da 270 şehirde örgütlenmiş, 20000′den fazla üyeye sahip, çeşitli Avrupa kurumlarında temsil edilen ve çalışmalarından faydalanılan bir kuruluştur. Aynı zamanda European Youth Forum ve Mediterranean Youth Forum üyesidir.

Avrupa toplumlarının bütünleşmesi çalışmalarına katkıda bulunmak AEGEE’nin ana hedefidir. Bu hedefi gerçekleştirmek için AEGEE, gelecekte Avrupa’nın karar alma mekanizmalarında görev alacak olan gençler arasında iletişimi ve işbirliğini arttırmayı, karşılıklı hoşgörüyü geliştirmeyi amaçlar. Avrupa birliğini orta ve uzun vadede gerçekleştirilmesi düşünülen en önemli amaç olarak gören AEGEE, gençlerin “Avrupa Vatandaşı” kimliği kazanması için çalışır. Avrupa’nın farklı bölgelerinden gelen gençler Avrupa bazındaki etkinliklerin gerçekleştirilmesinde ortak olarak çalışırlar.
AEGEE’ye göre Avrupa, umutları ve rüyaları yansıtan belirlenmiş bir ideal değil, üzerinde tartışılması gereken bir modeldir. Amaçlar ve eylemler Avrupa birliğinin oluşturulması sürecinde bir bütün haline getirilebilirse Avrupa daha huzurlu ve daha mutlu bir geleceğe sahip olacaktır.



AEGEE’NİN YAPISI :
AEGEE’nin en önemli özelliği kendisini geliştirmesini sağlayan iki dereceli yapısıdır.
Yerel düzeyde AEGEE, 270 Avrupa şehrinde örgütlenmiş “tam üyeler” (Antennae) aracılığıyla çalışır. Bu AEGEE grupları Avrupalılık temasını işleyen etkinlikler düzenlerler.
Avrupa düzeyinde ise AEGEE, Genel Kurul (AGORA), Yönetim Kurulu (Board of Directors), Çalışma Grupları ve diğer idari organlardan oluşur.



AEGEE’NİN BAŞLICA ETKİNLİKLERİ 
AEGEE, hedeflerini gerçeklettirmek için gerek bölgesel gerekse Avrupa düzeyinde birçok etkinlik düzenler. Bu etkinlikler Avrupalı
gençlerin bilgilerini genişletmelerini, kamuoyuna ulaşmalarını, birbirlerini tanımalarını ve karşılıklı anlayışlarını geliştirmelerini, politikacı ve akdemisyenler ile ilişkiye geçmelerini sağlar. Bu etkinlikler şunlardır: Konferanslar, Akademiler, Yaz Üniversiteleri, Çalışma Gezileri, Çalışma Grupları (Çevre, Kuzey-Güney, İnsan Hakları, Eğitim, Doğu-Batı)



AEGEE-İSTANBUL:
AEGEE’nin felsefesini ve amaçlarını kendi fikir ve hedeflerine paralel gören bir grup öğrenci 1992 yılında AEGEE – İstanbul’u kurarak AEGEE bünyesine katıldı. Halen Boğaziçi, İTÜ, Marmara, İstanbul, Mimar Sinan, Yıldız Teknik, İstanbul Bilgi ve Koç Üniversitelerinden 150′ye yakın üyesi bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder