Menü

ADS

29 Ekim 2014 Çarşamba

4.Sınıf Doku Yayınları Fen ve Teknoloji Çalışma Kitabı 39.Sayfa Cevapları


4.Sınıf Fen ve Teknoloji Doku Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa, 4.Sınıf Fen ve Teknoloji Doku Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa Cevap Anahtarı, 4.Sınıf Fen ve Teknoloji Doku Çalışma Kitabı sayfa, 4.Sınıf Fen ve Teknoloji Doku Yayınları Çalışma Kitabı Cevap Anahtarı bul, 4.Sınıf Gün Fen ve Teknoloji Doku Çalışma Kitabı Cevapları, Doku Yayınları 4.Sınıf Fen ve Teknoloji Çalışma Kitabı Cevap Anahtarı çöz, 4.Sınıf Fen ve Teknoloji Doku Yayınları Çalışma Kitabı Cevap Anahtarı ödev, meb

2014-2015 yılı 4. Sinif Fen ve Teknoloji Çalışma Kitabı Cevapları – Doku Yayınları yayınlanmıştır. Doku yayınlarının 4. sınıf Fen ve Teknoloji çalışma kitabı cevapları sitemize eklenmiştir.4.Sınıf Doku Yayınları Fen ve Teknoloji Çalışma Kitabı Cevapları yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. 2014-2015 Doku yayınları 4. sınıf Fen ve Teknoloji çalışma kitabı cevapları aşağıda sistemli olarak listelenmiştir. Fen ve Teknoloji çalışma kitabı cevap anahtarını arayanlar aşağıdaki sayfa numaralarıyla istediği sayfadaki cevapları inceleyebilirler.

2014-2015 ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. 
 Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz

4.Sınıf Doku Yayınları Fen ve Teknoloji Çalışma Kitabı 39.Sayfa Cevapları

Ne Biliyorum?
Aşağıda yer alan konu ve kavramlar hakkında öğrendiklerinizi örnekler vererek
noktalı alana bitişik eğik yazı ile yazınız.

Madde
Madde, boşlukta yer kaplayan (hacim), kütlesi olan tanecikli yapılara denir. 5 duyu organımızla algılayabildiğimiz (hissedebildiğimiz) canlı ve cansız varlıklara denir.
Taş, toprak, ağaç, metal, cam, plastik, kağıt, kum gibi varlıklar birer maddedir.

Cisim
Maddenin biçimlendirilmiş şekline cisim denir.Bardak, silgi, kalem, kitap, bıçak, oyuncak, masa, ampul çeşitli maddelerden yapılmış cisimlerdir.

Malzeme
Kullanılabilir cisimler yapmak amacı ile doğal ya da yapay olarak üretilmiş maddelere malzeme denir. Un, tuz, su, maya gibi maddeler ekmeği oluşturan; kereste, çivi, tutkal gibi maddeler masayı oluşturan; çimento, kum, su gibi maddeler betonu oluşturan malzemelerdir.

Eşya
Bir işimize yaradığı için evde,okulda veya yanımızda bulundurduğumuz ve uzun süre kullandığımız nesneleredir. Evlerimizde, okulumuzda ve daha bir çok yerde kullandığımız koltuk , halı, sandalye, çanta, kalem, silgi, ayakkabı, gömlek gibi cisimler birer eşyadır.

Maddenin Özellikleri
Maddenin Ortak Özellikleri
Kütle
Madde miktarı ile büyüklüktür.Kütlenin SI’daki birimini kilogram(kg) dır.Ancak kg’ın binde biri olan gram (g)’da kullanır.
Hacim
Bir maddenin atmosferde kapladığı yerdir.Hacim’in birimi metre küp (m3) olarak kullanırız.günlük hayata ve deneylerde Litre (L)olarak kullanırız.
Maddenin Ayırt Edici Özellikleri
Özkütle
maddenin kütlesine ve hacmine baglıdır
Erime Noktası
Bir maddenin katı haleden sıvı hale geçmesidir.Sıvılar için ayırt edicidir.
Donma Noktası
Bir maddenin sıvı halden katı hale geçmesidir. Sıvılar için ayırt edicidir.
Kaynama Noktası
Bir maddenin sıvı halden Gaz haline geçmesidir. Sıvılar için ayırt edicidir.
Yoğunlaşma Noktası
Bir maddenin gaz halinden sıvı hale geçmesidir.Gazlar için ayırt edicidir.
Süblinleşme
Bir maddenin katı halden gaz haline geçmesidir.Katılar için ayırt edici özelliktir.

Maddenin Özellikleri ile Kullanım Alanları Arasındaki İlişki
 Her madde aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle günlük yaşamda kullanılan eşya, alet ve makinelerin yapımında kullanılacak maddenin özelliği ön planda tutulur.
Dayanıklı tüketim malları (buzdolabı, çamaşır makinesi) sert ve uzun süre deforme olmayan demirden yapılır.
Havlu, fanila gibi eşyalar pamuklu kumaştan yapılır. Çünkü bu kumaşlar su çekme özelliğine sahiptir.
Evimizin, okulumuzun pencerelerine cam takılır. Çünkü cam, ışığı geçirir.
Bebeklerin biberonları plastikten yapılır. Çünkü plastik kolayca kırılmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder