Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz
8.Sınıf Semih Ofset T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı 61.Sayfa Cevapları
HAZIRLIK
1. Eğitimin çağdaş ve millî olması niçin önemlidir? Düşüncelerinizi belirtiniz.
CEVAP: Atatürk, Türk Milli Eğitiminde ne doğuyu ne batıyı taklit etmeyi düşünmemiştir. Doğunun ve batının eğitim sistemlerini incelemiş; zaman zaman dış ülkelerden John Dawey gibi bazı meşhur eğitimcileri ülkeye davet ederek onların görüşlerini almış; yöntemlerinden yararlanmayı istemiştir. Ancak hiçbir zaman taklitçilik, kopyacılık istememiştir. Atatürk bu konuda doğudan ve batıdan yapılacak kopya ve aktarmaları çok tehlikeli görmektedir.
Atatürk’e göre;
"Türk eğitimi; dilde milli olacak, yöntemde milli olacak, araç ve gereçte milli olacaktır. Atatürkçü eğitimle yetişen gençler, bağımsızlığın güvencesi olacaktır. Vatan ve millet çıkarlarını her şeyin üstünde tutacak insanlar olarak yetiştirilecektir.
"Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize öğrenim sınırı ne olursa olsun önce Türkiye’nin bağımsızlığına, kendi benliğine, milli geleneklerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek gereği öğretilmelidir. Dünyada uluslararası duruma göre böyle bir mücadelenin gerektirdiği manevi unsurlara sahip olmayan kişilerden oluşan toplumlara hayat ve bağımsızlık hakkı yoktur"
"Kültür tamamen milli bir konudur ve programlarımız milli olacaktır." Ancak "İlim ve fen nerede ise oradan alacağız ve milletin kafasına sokacağız. İlim ve fen için kayıt ve şart yoktur. Eğitimin çağdaş kültüre dayanması; eğitimdeki millilik esasını bozmaz."
2. Mustafa Kemalʼin Kurtuluş Savaşı günlerinde eğitim kongresi toplaması ile ilgili düşüncelerinizi söyleyiniz.
CEVAP: Rum ve Yunanlıların Türklerin kendilerine tanıdığı eğitim ve öğretim hakkını, Türkiye’ye karşı propaganda amacıyla kullanmıştır. Rakamlar abartılı olmasına rağmen o yıllarda Anadolu’da çok sayıda Rum okulu ve öğretmeni bulunuyordu. Bu dönemdeki en önemli unsur, Kurtuluş Savaşının kazanılması için halkın eğitilmesi gerekiyordu.TBMM hükümeti, öğretmenlere, aydınlara, bazı isyan bölgelerinde, isyancıları doğru yola getirmek için kurulan nasihat heyetlerinde ve daha genel olarak, halkı Milli Mücadelenin amaçları hakkında aydınlatmaları amacıyla görevler verilmiştir. Halkı eğitmenin ana amacı halkı milli dava yolunda bilgilendirmek, birleştirmektir.
8.Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük SEMİH OFSET Yayıncılık Öğrenci Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa, 8.Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Semih Ofset Yayınları Çalışma Kitabı Cevap Anahtarı, 8.Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Semih Ofset Çalışma Kitabı 8.Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Semih Ofset Yayıncılık Çalışma Kitabı Cevap Anahtarı bul, 8.Sınıf Semih Ofset İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi Çalışma Kitabı Cevapları, SEMİH OFSET Yayınları 8. Sınıf SEMİH OFSET İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Çalışma Kitabı Cevap Anahtarı çöz, 8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Semih Ofset Yayıncılık Çalışma Kitabı Cevap Anahtarı ödev, Semih Ofset 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Semih Ofset yayınları 8.Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Semih Ofset Yayıncılık Öğrenci Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Semih Ofset Yayınları Çalışma Kitabı Cevap Anahtarı, 8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Semih Ofset Çalışma Kitabı 8.Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Semih Ofset Yayıncılık Çalışma Kitabı Cevap Anahtarı bul, 8.Sınıf Semih Ofset İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Çalışma Kitabı Cevapları, SEMİH OFSET Yayınları 8. Sınıf Semih Ofset İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Çalışma Kitabı Cevap Anahtarı çöz, 8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Semih Ofset Yayıncılık Çalışma Kitabı Cevap Anahtarı ödev, SEMİH OFSET 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı SEMİH OFSET yayınları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder