Menü

ADS

30 Ekim 2015 Cuma

Sigara, uyuşturucu ve içki gibi maddelerle mücadele için kurulmuş eski adı hilal-i ahdar olan kuruluşun yeni adı nedir?

Sigara, uyuşturucu ve içki gibi maddelerle mücadele için kurulmuş eski adı hilal-i ahdar olan kuruluşun yeni adı nedir?

Sigara, uyuşturucu ve içki gibi maddelerle mücadele için kurulmuş eski adı hilal-i ahdar olan kuruluşun yeni adı Yeşil Ay'dır.


YEŞİLAY HAKKINDA BİR ARAŞTIRMA:

Cemiyet’in amacı; ülkemizde ahlâkî ve kültürel bir kalkınma atmosferi içerisinde; içki ve uyuşturucu maddelerin –sigara dahil- tüketimini, Devlet organları ile de iş ve gönül birliği yaparak, en aza indirmek ve sağlıklı bir neslin ve toplumun oluşmasına zemin hazırlamaktır. Ahlâki ve kültürel seviyelenmenin şart koşulması neden? Ahlâk ve bilgiden ,mukaddes duygulardan mahrum olan toplumlar hiçbir hususta kalkınamazlar. Ahlâk ve bilgiden yoksun cemiyetler, verimsiz ve kurak toprağa benzerler. Oralarda hiçbir hayrın ekimi ve hasadı yapılamaz. Bu mukaddes mücadelede başarının önde gelen şartı; Aydın sınıfın, genç nesillerin, basının,halk ve devletin bu yolda iş ve gönül birliği yapabilmesidir. Bugün kutsal hizmet safında ve işbirliğinde kesin yerini alması, üzerine düşeni samimiyetle ve ciddiyetle yapması, hayatî ve millî bir zaruret halini almış bulunmaktadır. . 

YEŞİLAY'IN ÇALIŞMALARI 
Yeşilay yukarıda bahsettiğimiz amaca ulaşmak için özet olarak şu çalışmaları yapar: 

a) Konferanslar, Radyo-Televizyon konuşmaları, geziler, sergiler, kurs ve seminerler düzenler. 
b) Kitap,dergi ve makaleler yayınlar. 
c) Kültür ve sanat çalışmaları yapar. 
d) Alkol ve uyuşturucu düşkünlerinin tedavisinde yol gösterir, yardımcı olur. 
e) Okul ve kurumlarda yapılacak çalışmaların döküman, video cd, video kaset, afiş ve pankart ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır. 
f) Alkollü içki ve uyuşturucu maddelerin zararlarına karşı mücadele yolunda gerekli karar ve tedbirlerin alınmasını temin için Hükümet ve Yetkili Mercîler nezdinde teşebbüslerde bulunur. 
g) Kendi konularında bölgesel çalışmalar yapmak için şubeler açar. Yeşilay, bilhassa bu çalışmalarında ülkemizin geleceği demek olan gençlerimizin uyarılması ve korunması konusunu ön planda tutar ve yukarıda sıralanan çalışmaların ağırlığını da bu konu teşkil eder. Millî ve hayatî bir ihtiyaçtan doğan “Yeşilay”, Genel Merkez’e (İstanbul) bağlı şubeleri, temsilcilikleri ve Okul Yeşilay Kolları ile kutsal görevini yürütme çabasını sürdürmekte ve ortalama bir ifade ile her eğitim yılında ülke genelinde: 
500 civarında konferans ve seminer vermekte. 
10 civarında açık oturum ve panel düzenlemekte, 
500 bin dolayında doküman dağıtımı yapmakta (gerek okullardaki çalışmaların, gerekse değişik kurumlarca açılan kampanyaların materyallerini bu ürünler karşılamaktadır), 
150-200 civarında medya çalışması yapmakta (İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, Anadolu basınında 1000 civarında Yeşilay ile ilgili haber, yazı, makale, açıklama, şiir, karikatür, ilmî araştırma ve rapor yayınlamaktadır), 

1924 yılında yayın hayatına başlayan Yeşilay Aylık Kültür ve Sanat Dergisi’ni doküman kimliğiyle yayınlamaya devam etmekte ve bu yayın organını her ay düzenli olarak devletin bütün kademelerine ve sorumlu kişilerine, yazılı ve sözlü basın organlarına ulaştırmaktadır. Ayrıca Cemiyetimiz her yıl yayınlanan 10 dolayındaki uyarı ve öneri raporlarını parlamenterler dahil bütün devlet sorumlularına ulaştırmaktadır. Aynı zamanda Cemiyetimiz dokümanter film ve kasetleriyle de genel eğitime yardımcı olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder